Jordgubbar

Hitta till Munkagård

E20 avfart Morup/Långås:
Kör höger mot havet, efter ca 700 m, skyltat.


Väg 767 från Falkenberg:
Vid Bölse sväng höger mot Långås, efter ca 2 km, skyltat.


Väg 767 från Varberg:
Kör förbi Morup, sväng vänster mot motorvägen, efter ca 700 m, skyltat. 

 

Jordgubbar, mums!

1993 startade vi med självplockning av jordgubbar. Vi började i liten skala. Efterhand ökade vi odlingen för varje år. Nu har vi minskat lite igen så den är lagom stor för oss att hinna med att sköta så gott det går.


Under säsong har vi öppet när det finns mogna bär att plocka. Vissa dagar måste vi hålla stängt så att det får mogna fram nya. Vi uppdaterar hemsidan varje dag om tillgången. Ring oss gärna innan ni kör hit om ni har långt att åka.

Jordgubbssäsongen är normalt ca 3 veckor. I början på säsongen är det större men färre bär mogna. Mitten på säsongen är det massor av bär mogna samtidigt. I slutet på säsongen är bären mindre och tillgången mindre god.

När ni har plockat era bär är det viktigt att ni tar tillvara på dem direkt.

Korona


Är fast och saftig med en kärna i mitten. Passar utmärkt till saft och jättegod att äta. Korona är ett svårodlat bär som lätt får olika sjukdomar så därför planterar vi inte så mycket av denna längre. Vi har börjat ersätta Korona med Sonata, som är mer tålig.Polka


Ett bär som ligger mittemellan i fasthet. Vacker form. Passar både till saft och sylt. En del tycker att bäret smakar som smultron. 
Sonata


Bäret är fast, gott och med lite ljusare färg. Är en korsning mellan Elsanta och Polka. Många som plockar denna sorten kommer tillbaka och vill plocka den igen. 

Nu är vår jordgubbsäsong över för i år. Tack! alla trevliga plockare. Välkomna åter nästa år!


Jordgubbsplockning